Schoolfeest 2016

Schoolfeest 2016

Olympische spelen 2016 in BSKA Zottegem

Olympische vlam

Dit jaar stond ons schoolfeest in het teken van de Olympische spelen. In het internationaal olympisch comité werd hevig gediscussieerd over de locatie van de Olympische spelen 2016. Na heel wat getwijfel over Chicago of Tokyo werd er uiteindelijk toch gekozen voor Zottegem, het Rio de Janeiro van België.

Dit is het derde jaar op rij dat BSKA er voor kiest om af te stappen van de stereotiepe podiumdansjes en resoluut kiest om samen, op eigen tempo en volgens eigen talenten te werken aan een schoolfeest al dan niet klas-doorbrekend met een artistiek knipoog en snuifje sociaal engagement.

Aangezien er geen eieren naar Clara werden gebracht, moest het schoolfeest doorgaan in het droge, onder het dak van onze sporthal en de omringende lokalen. Het programma was sportief, superdivers en sociaal.

Na de kleurrijke, multiculturele verwelkoming van juf Lieke en onze kinderen van andere origine startten de kleuters met een wervelende openingsceremonie. Het sporthalevenement eindigde met een “ode aan de vrede” door de leerkrachten levensbeschouwelijke vakken en hun ensemble van de tweede en derde graad met life muziek.

De openingsact van het lager was een overdonderende vlaggenparade van het zesde leerjaar.

In de containerklassen was er een prachtige plastische tentoonstelling van klassieke Griekse kunst, een moderne workshop met Olympisch karakter van L5, een fotoshoot van Olympische sporten met life personages een zelfgemaakte aerobicfilm van L4!

In de sportzalen boven werd er door het derde leerjaar kogel gestoten en discus geworpen, het zesde waagde zich aan Indiaca en meester Jan speelde Lacrosse. In de grote zaal werd door L2 de denksport gepromoot en lieten ze ons zelfgemaakte artisanale Braziliaanse hapjes proeven. Naast de grimestand werden er geduldig droomkapsels en heerlijke kinderverzen geproduceerd door het poëtisch kapsalon van de kip van Troje. Het eerste leerjaar maakte kampioenen in het Olympisch balgooien en ringwerpen. Genietend van een ijsje  aan de ijskar Werner werden we getuige van het succes van het springkasteel en het traditionele  viskraam en bijhorende decibels.

Naast de stand van ons oudercomité kon men de doorlopende tentoonstelling van “keerzijde van de medaille” voorbereid door de leerkrachten levensbeschouwelijke vakken de toch minder fraaie kant van de Olympische spelen bekijken. En tenslotte kon men in het drukbezochte cafetaria, tussen de inschrijvingen door, genieten van een drankje op de tonen van een verloren gelopen Britse folkzanger.

 

Klik hier voor meer foto’s