Bouwblog

Tijdspad

  • 21 februari 2019: persmoment
  • 27 mei 2019: infomoment ouders
  • 17 en 18 juni 2019: plaatsen van de tijdelijke huisvesting
  • september 2019: start schooljaar in de tijdelijke huisvesting
  • september/oktober 2019: sloop van de bestaande gebouwen
    • 29 november 2019: eerste steenlegging
  • januari 2021: verwachte oplevering

Update januari 2020

De benedenverdieping van de nieuwbouw staat er.

Nog een blik vanuit de lucht voor men verder aan het eerste verdiep werkt!

drone bska ruwbouw.mp4
Carousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel image

Eerste steenlegging - 29 november 2019

Eerste “steen” van nieuwbouw

Na maanden van voorbereidende werken plaatsten de directies van het atheneum en de bijhorende basisschool op vrijdag 29 november de eerste “steen” (in dit geval een betonnen wandplaat) van het nieuwe en vernieuwende schoolgebouw op de campus aan de Meerlaan.

Het nieuwbouwproject van ongeveer 4.400 m² komt op de plaats van de oude betonnen paviljoenen. Het kreeg zijn uitzonderlijke vorm door een intense samenwerking tussen de befaamde Deense Rosan Bosch Designstudio en architectenbureau B2Ai. Het bouwbedrijf Alheembouw staat in voor de realisatie.

Het gebouw moet de nodige ruimte bieden aan het steeds groeiend aantal leerlingen en zal de volledige basisschool en de eerste graad van het secundair onderwijs herbergen. Daarnaast voorzien de architecten in het gebouw onder meer een atrium, een didactische keuken, een theaterruimte en een turnzaal. Ook de buitenomgeving ondergaat een hele metamorfose. Er komt onder meer een speelstraat en een buitenklas. De ingebruikname is gepland voor januari 2021.

Update september 2019

dronebeelden afbraakwerken atheneum.mp4

Update zomer 2019

Bij de start van de zomervakantie werden de lokalen leeggemaakt en namen de kleuterjuffen intrek in de voorlopige klassen in de sporthal aan de Wurmendries. De klasjes krijgen al mooi vorm!

Speelweide

voor de kleuters

Peuterklas &

eerste kleuterklas

Tweede kleuterklas

Derde kleuterklas

Het eerste, tweede en derde leerjaar heeft zijn intrek genomen in de modulaire units op het grasplein aan de sporthal. De klassen van het vierde, vijfde en zesde leerjaar blijven in dezelfde klas.

Eerste leerjaar

Tweede leerjaar

Derde leerjaar